Boende

OM ASPSKÄR

boende

Högt belägen med fantastisk utsikt över Mälaren i 3 vädersträck finns den helt inglasade terassen. Köket vetter ut till terassen så här är den naturliga matplatsen sommartid som vintertid. 2015 glasades terassen in och ett nytt golv lades. Senare samma år installerades en kamin.

Köket är litet men mycket funktionellt. Det renoverades 2012 med vitvaror från 2000-talets tidiga år och ett bättre begagnat marbodalskök från 1980.


Köket är förutom det mest vanligt förekommade glas, porslin och husgeråd, utrustat med:


 Kyl/Frys

 Diskmaskin

 Ugn/Spis/Fläkt

 Microvågsugn

 Kaffebryggare/Brödrost/Elvisp/Vattenkokare


Filtrerat sjövatten (varmt/kallt) finns i kran. Dricksvatten produceras med separat filter eller medtages från fastlandet i dunkar.

I stugans främre del finns matrummet. Här kommer man också in i stugan via terassen. Stora fönster vetter mot Mälaren i söder. Här finns plats för 6-8 personer med till matbordet tillhörande iläggsskiva. I matrummets halldel finns också en garderob med plats för ytterkläder, städartiklar och brandsläckare.

I sovdelen finns en dubbelsäng och en garderob  med hängare och lådor för klädförvaring. En spjälsäng finns också till förfogande om så önskas.


Lakan ingår normalt inte men kan erbjudas mot tillägg.

Gäststugan har 2 sovplatser i allrummet (140 cm säng) och 2 sovplatser på sovloftet. Stugan har TV/DVD, soffa och en garderob för klädförvaring.


Gäststugan har högt till tak och är mycket charmig. Väggar och tak är och golvet är av lackad furu.


Gäststugan innehåller öns  filmsamling samt barnartiklar (spjälsäng och barnstol).

Öns huvudbyggnad "stugan" är ca 50kvm stor och har en ca 20 kvm stor inglasad terass. Under terassen finns en lika stor källare som används som förråd och tvättstuga. Stugan består förutom kök och badrum av en öppen planlösning med matrumsdel, vardagsrumsdel och sovdel. Intriören består genomgående av vitmålad panel i tak och på vägg och lackat furugolv.


Stugan är totalrenoverad invändigt och utvändigt 2010-2017. 2010 byggdes ett nytt badrum och 2012 renoverades kök och övriga delar invändigt. Nytt tak lades 2013 och 2014 byggdes den stora altanen. 2015 glasades terassen in och fick nytt golv och en braskamin. 2016 byttes all panel utvändigt och fönstren renoverades. Stugan fick då sin nya färg (vit ) efter att ha varit gul sedan sent 70-tal. 2017 renoverades källaren och fönstren på baksidan byttes..

Det senaste tillskottet på stugan är den stora altanen som byggdes 2014. Altanen går runt stugan från öst till väst och här har man samma fantastiska utsikt som på terassen, fast ute, och närmare vattnet, ja så nära som 5 meter från stranden kan man sitta. Ät lunch till vågornas skvalpande, sola i solstolen eller ät frukost i morgonsolen på altanens östra sida. Från altanen går också trappan ner till källaren där diverse drycker enkelt kyls på källarens ständigt kalla cementgolv.

Badrummet ligger i anslutning till sovdelen i stugans bakre del. Badrummet är utrustat med toalett (WC), handfat och dusch. Golv och väggar i dusch är kalklade och i övriga väggar är vitmålade. Förvaring finns under handfat och i ett högt hörnskåp. Badrummet har fönster mot baksidan av stugan och byggdes 2010.

Mellan matdelen och sovdelen finns en vardagsrumsdel med 2+1 sittplatser. Mellan sovdelen och sittdelen finns en fungerande öppen spis. Ved ingår och finns att tillgå i vedboden. För en regnig dag eller den nyhetslystne finns en 24-tums platt-TV som även är vridbar för att kunna beskåda från matdelen och sovdelen. Det marksända basutbudet är det som erbjuds, eller DVD/Blueray, medhavd eller från filmbiblioteket i gäststugan. Mobilt bredband erbjuds också, men datamängen är begränsad, så Netflix eller liknande kan bli en kortvarig lycka. Uppvärmning/kylning av stugan finns också i denna del i form av en Toshiba luftvärmepump.

Ovan huvudbyggnaden finns gäststugan som också sitter ihop med bastun. Gäststugan består av ett allrum och ett sovloft och är på ca 20 kvm. Stugan har elektricitet men inget vatten/avlopp.


I anslutning till gäststugan (dörren bredvid) finns en bastu med dusch.