Bad och relax

OM ASPSKÄR

bad och relax

Även underteckands eviga dröm om en vedeldad badtunna förverkligades 2014. Den inplastade komfortabla "skärgårdstunnan" rymmer ledigt 6 personer och värms upp av ved från den närliggande vedboden på bara några timmar. Vad sägs om 270 graders sjöutsikt från öns högst belägna plats och garanterad första parkett vid solnedgång. Blir det för varmt finns en kalldusch alldeles bredvid tunnan och den svalkande sjön är heller aldrig långt bort.

I direkt anslutning till gäststugan och badtunnan finns en eluppvärmd bastu. Bastun rymmer som det mesta på Aspskär 6 personer. I bastubyggnaden finns också en enklare dusch och en relaxdel där man med fördel kan byta om för så väl bastu som badtunna.


Här finns också utrustning och instruktioner till badtunnan.


2014, med hjälp av en minigrävare, en lokal sjöbuse, många pontoner och 36 ton sand,  förverkligades öns skapares (undertecknad morfars) eviga dröm om en egen sandstrand. Stranden är ca 8 meter lång och vätter mot söder bara några meter nedanför altanen. Vattnet utanför är långgrunt men kan fortfarande ha lite vasstrån i botten, så badskor är att rekommendera för lekande barn.


Det finns 2 solstolar med dynor och ett parasoll för den solskygge.

Typiska strandleksaker och en mindre klotgrill finns att tillgå i källaren.


OBS Eftersom Mälaren och undertecknad inte har samma idé om var sanden skall ligga så har den på bilden breda stranden förvandlats till en betydligt smalare men dock lika funktionell strandremsa.

Den 11 meter långa flytbryggan är öns hamn och badbrygga. Utanför bryggan är det ca 1.5 m djupt och bryggans östliga sida (till vänster i bilden) är avsedd för den tillhörande båten. Den västliga sidan kan också användas för angöring av mindre båt, men var uppmärksam på kanten till den icke urgrävda stranddelen.


På bryggan finns ett parasoll och en badstege och brukar vara ett populärt ställe att hänga i solen på. Eller varför inte bära ner det lilla frukostbordet (som på bilden) och äta frukost i Mälarens lugna morgonvatten och till måsarnas skri.